Voor zorgverleners

Voor zorgverleners

Inmiddels is de term ‘Better in Better out’ goed ingeburgerd geraakt. Toch zijn er nog maar weinig ziekenhuizen die interventies aanbieden om kwetsbare patiënten beter voor te bereiden op hun operatie. Om deze reden brengt een samenwerkingsverband van verschillende zorg- en bedrijfspartners deze begeleiding onder in een smartphone applicatie.

De applicatie is gericht op alle operaties waarvoor patiënten meer dan 1 nacht in het ziekenhuis verblijven na de operatie. Op basis van enkele vragen aan de patiënt wordt een risicoprofiel gemaakt. Aan de hand van dit risicoprofiel krijgt de patiënt advies op het gebied van voeding, roken, bewegen en het minimaliseren van alcoholgebruik. Onderstaande video geeft een inkijkje in de app.

Voor het verbeteren van de fysieke fitheid kan de patiënt contact zoeken met een fysiotherapeut in zijn woonomgeving. Dit kan rechtstreeks via de applicatie.

In onderstaande video vertelt een van de deelnemers aan onze pilot over haar ervaringen met begeleiding van de fysiotherapeut in aanloop naar haar operatie.

Fysiotherapeuten werkzaam in het verzorgingsgebied van de vier betrokken ziekenhuizen en die zich bekwaam achten in het verbeteren van de preoperatieve fitheid bij complexe patiënten kunnen zich gratis aanmelden voor vermelding in de app. Houdt er rekening mee dat het verzorgingsgebied zich uitstrekt van Den Helder tot Leiden en ten westen van Amersfoort. We werken hiervoor samen met Blnkr. Je krijgt de mogelijkheid je gratis te registreren via Blnkr. Door op Aanmelden te klikken kun je je aanmelden.

Onderzoek en partners

De applicatie wordt wetenschappelijk geëvalueerd voordat deze op de markt gebracht wordt. Een team van enthousiaste onderzoekers van het UMC Utrecht, Amsterdam UMC, locatie VUmc en de Hogeschool Utrecht zijn verantwoordelijk voor deze evaluatie. De IT partners waarmee samengewerkt wordt zijn Interactive Studio’s voor het maken van de app en Blnkr voor het platform waar de aangesloten 1e lijns fysiotherapeuten gevonden kunnen worden.